Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Genç Yönetici Okulu’nun Yeni Dönemi Başladı

Genç Yönetici Okulu’nun Yeni Dönemi Başladı

İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi,  Turkcell ve Keleşoğlu Holding iş birliğiyle Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından bu yl 2.si düzenlenen Genç Yönetici Okulu’nun yeni dönemi, 13 Ekim 2018 Cumartesi günü TÜGVA’ın Eyüp’teki genel merkezinde başladı.

“İbn Haldun’un Siyaset Dairesini Yeniden Keşfedeceğiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, açılışta yaptığı konuşmada, İbn Haldun Üniversitesi olarak bu projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “İbn Haldun Üniversitesi yeni bir üniversite ama ruhunu Süleymaniye’den alan bir üniversite. Üniversitemiz lisans bölümleri pek çok bölümde ilk beşte ve onda. Yüksek lisans ve doktoraya verdiğimiz ağırlık da araştırma üniversitesi olmamızın olmazsa olmazı. Üç dil öğreniyor bizim öğrencilerimiz. Bunları küresel liderler yetiştirmek için yapıyoruz. Artık açık medeniyet çağındayız. Kendimizi reorganize etmemiz gerekiyor çağın şartlarından dolayı. 50’den fazla ülkeden öğrencimiz var.”

Günümüzde liderlik vasıflarına sahip insanlar nasıl bir anlayışla yetiştirilmeli? Geleceğin yönetici adaylarına piramit ve daire şeklinde iki yönetim şeması olduğunu aktaran Prof. Dr. Şentürk, İbn Haldun’a göre bunun daire şeklinde olması gerektiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti: “Yönetim süreç, sonuç ise adalettir. Bizim medeniyetimize uygun olan siyaset dairesidir. Osmanlı’da ve Selçuklu’daki bu yönetim anlayışından dolayı uzun ömürlü oldu bu devletler. Yöneticilik peygamberimizin sünnetidir. Peygamberimizin yönetim anlayışını benimsememiz lazım. Yönetici, yönettiklerinin hizmetçisi ve koruyucusudur. Daire organizasyon şemasının özelliği eşitlikçi olmasıdır. Dairevi hiyerarşiyi yeniden keşfedeceğiz inşallah. Bunu uygulamanızı umuyorum ileride.”

Prof. Dr. Recep Şentürk, Üniversite olarak TÜGVA’ya faaliyetlerinde destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Genç Yönetici Okulu Ülkemiz İçin Önemli Bir Güç ve Potansiyel”

Açılışta TÜGVA Çalışan Gençlik Koordinatörü Soner Çokyiğit de konuştu ve katılımcılara Genç Yönetici Okulu hakkında bilgiler verdi: “Ahlaklı, geçmişine bağlı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Sadece maddi destek değil, manevi destek de veriyoruz. Hafızalarında medeniyet olmayan toplumların yeni medeniyet inşa etmesi zordur. Ama bizim gibi bir geçmişe sahip bir toplum geleceğini bu geçmişten güç alarak kurabilir. Gençleri bu devletin gelecek idarecileri olmaya davet ediyoruz.”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da Türkiye’nin yeni dünyada yerini alması için çift kanatlı liderler yetiştirmesinin elzem olduğunu belirttiği konuşmasında, yeni dünyanın data üzerine kurulu olduğunu, data işlendikten sonra değerinin üç katı arttığını belirterek gençlere dijital ekonomi üzerine çalışmalarını salık verdi.

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet de Genç Yönetici Okulu’nun açılışında bir konuşma yaparak şunları aktardı: “TÜGVA olarak çok kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerimizi hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. İcathane, robotik, kodlama gibi eğitimlerimiz var. Lise öğrencileri için spor ve sanat eğitimlerimiz, atölyelerimiz devam ediyor. Üniversite öğrencilerine yol gösterecek eğitimlerimiz var. Bölge uzmanlığı eğitimleri bunlardan birisi. Büyük firmalarda staj imkanı veriyoruz. Genç Yöneticilik Okulu da bu tür faaliyetlerimizden… Bir ayağı kendi coğrafyasında olan ama bir yandan da dünyanın değerlerini, güzelliklerini görüp kendi coğrafyasıyla harmanlayan gençler görmek istiyoruz. Ülkemiz için önemli bir güç ve potansiyel olacağını düşünüyorum bu projenin.”

“Keşke Bu Fırsatlar Bize de Sunulsaydı”

Açılışa katılan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, bu tarz projelere geçmişte kendilerinin hep ihtiyaç duyduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti: “Beşeri sermaye bizim için en önemli şey. Yetişmiş insanlarımız olduktan sonra ülkemiz için her şey daha kolaylaşır. Tarım, sanayi ve bilişimde büyük değişimler yaşanıyor. Şimdi bundan sonra doğan çocuklar belki dört-beş kez eğitilecekler. Bu rekabetçi ortamda siz gençlerimiz kendilerini çok daha fazla geliştirmelisiniz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, yöneticilerimiz için en önemli şey kendi değerlerine bağlı ve başarılı insanlar yetiştirebilmemizdir. Bu yüzden bu programlar çok önemli. Biz de Yatırım Ofisi olarak bu projelere destek vermek istiyoruz. Gelişmiş ülkeleri yakalamak ve geçmek şansımız var. Tam donanımlı gençler olarak yetiştiğiniz zaman, çok başarılı olacaksınız. İnşallah bu program hayırlara vesile olacaktır.”

Açılışa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da bir ülkenin en kıymetli kaynağının insan kaynağı olduğu söyledi: “Bu programa sponsor olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maksadımız hayırlı, faydalı, ilim-irfan sahibi nesiller yetiştirmek. Bir ülkenin en kıymetli kaynağı insandır. İnsan iyi yetişirse diğer kaynakları yerinde kullanmasını bilir ve ülkesini ileri seviyelere götürmeyi başarır. İnsan yetiştirmek kolay bir iş değil. Sevgi, sadakat, sabır istiyor. Bizi doğru yola götürecek değerleri iyi kullanabilirsek, vatanımıza, ailemize ve kendimize faydalı olabiliriz. Bu programların değerini bilmenizi isterim. Çünkü her yıl sizin gibi binlerce öğrenci mezun olup iş hayatına atılıyor. Bilgi en değerli sermayedir. Keşke biz bu bilgileri sizin yaşınızdayken alabilseydik. Keşke bu fırsatlar bize de sunulsaydı. Dolayısıyla bu imkanlardan faydalanın; bilgiyi almakla yetinmeyin, arif olun. Arif olmak, hikmet sahibi olmak bilgiyi doğru zamanda ve yerde hayra kullanmak demektir.

Konuşmaların ardından Genç Yönetici Okulu açılış programı, program koordinatör ve sponsorlarına plaket takdimleri ile sona erdi.

Fotoğraflar