Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Düşünce Akademisi 3: Norobilimle Kişilik Gelişimi ve Analizi

Düşünce Akademisi 3: Norobilimle Kişilik Gelişimi ve Analizi
Düşünce Akademisi 3: Norobilimle Kişilik Gelişimi ve Analizi

Ön Başvuru İçin Tıklayınız

DÜŞÜNCE AKADEMİSİ 3: NÖROBİLİMLE KİŞİLİK GELİŞİMİ VE ANALİZİ

Eğitimin Amacı

Öğrencilikten iş hayatına, özel hayatımızdan hobilerimize hayatımızın her alanında önemli kararlar veriyor, çeşitli problemler çözüyoruz. Karar verme ile problem çözme yetilerimizi geliştirmek, hayatımıza yapacağımız en önemli yatırımlardan biri olacaktır. Son yıllarda davranış bilimleri, bilişsel bilimler ve nörobiyoloji insanların karar verme ve problem çözme yetenekleri ile ilgili çok ilginç bilgiler ortaya çıkardı. Bu dersteki amacımız çağdaş bilimin davranışlarımızla ilgili ortaya koyduğu bu sonuçları anlamak ve kişisel gelişimiz için kullanmayı öğrenmektir. İnsanlar karar verirken hangi bilişsel önyargıların sonucunda yanlış karar verirler? Bu önyargılardan kurtulup nasıl daha doğru ve rasyonel karar veren bireyler olabiliriz? Duygusal zekamızı nasıl geliştirebiliriz? Modern bilim ikna ve müzakere yeteneklerimizi geliştirme konusunda bize nasıl ipuçları sunuyor? Karşımızdaki kişinin yalan söylediği zaman bize nasıl ipuçları verir? Beynimizdeki bağlantı sayısını arttırmak mümkün mü? Eğitimimizde bu ve daha nice sorunun cevabını modern bilimin ışığında arayacağız.

Hedef Kitle

Nörobilim ve bilişsel bilimlerin ürettiği bilimsel bilgi ışığında karar verme, problem çözme ve insan ilişkilerini geliştirmek isteyen herkes, Nörobilim ve bilişsel bilimleri kullanarak liderlik vasıflarını geliştirmek isteyen yöneticiler katılabilir.

Eğitim Müfredatı

  • Nörobilime giriş. Beynimizin kişiliğimize etkileri
  • Nasıl düşünür, nasıl karar veririz (Düşünce modları)
  • Önemli bilişsel önyargılari
  • İrasyonel olmanın bize kaybettirdikleri
  • Önyargılardan kurtulma teknikleri
  • Mantık safsataları
  • Duygusal zeka nedir? Duygusal zekamızı nasıl geliştirebiliriz?
  • İkna ve müzakere psikolojisi
  • Aldatma ve kandırmanın nörobiyolojisi
  • Karşıdakinin yalan söylediği nasıl anlaşılabilir?
  • Nöroplastisite: Nasıl yeni beyin bağlantıları oluşturabilirsiniz? 

Eğitim Yöntemi:

Eğitim uzaktan eğitim yöntemi canlı gerçekleştirilecek olup, katılımcıların soruları eğitim platformu üzerinden cevaplanacaktır. Kesin kayıt yaptıran katılımcılara eğitime katılım linki iletilecektir. 

Sertifika:

İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Katılım Belgesi verilecektir.

Kontenjan:

Toplam kontenjan 30 kişi olup, ilk ödeme yapan 30 katılımcı eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilir. Yeterli katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde eğitimi erteleme yahut iptal hakkı saklıdır.

Eğitim Ücreti: … TL

Eğitim Süresi18 Saat 

Eğitmen:

Doç. Dr. Enis DOKO

Enis Doko, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik ve Felsefe bölümlerinden 2010 yılında derece ile mezun oldu. Koç Üniversitesi’nde hazırladığı “Adiyabatik Dönen Spin-Momentum Bağlı Fermi Gazlar” başlıklı tezi ile 2016 yılında kuramsal fizik alanında doktor ünvanını almaya hak kazandı. Doko’nun felsefe ve popüler bilim alanında kaleme aldığı 7 kitabı, kuramsal fizik ve felsefe alanında yayınlanmış çok sayıda akademik makalesi mevcuttur. Her yıl çeşitli farklı kurumlarda bilim ve felsefe ile ilgili 50’den fazla konuşma yapmakta, bu disiplinlerin en temel metot ve sonuçlarını uzman olmayanlara aktarmaya çalışmaktadır.  Akademik ilgi ve araştırma alanları arasında Bilim Felsefesi, Din Felsefesi, Fizik Felsefesi, Analitik Metafizik, Mantık, Zihin felsefesi, Ultra Soğuk Atom Fiziği, Çok Parçacıklı Kuantum Fiziği gibi konular bulunmaktadır. Enis Doko 2017-2019 yılları arasında Sabah gazetesi pazar eki için haftalık Bilim ve Yaşam sayfasını hazırlamıştır. Doko halen İbn Haldun Üniversitesi Felsefe bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.  

Ödeme Bilgileri

 Ödeme Yöntemi

EFT / Havale veya Online Kredi kartı ile ödeme

Hesap ( Alıcı ) Adı

İbn Haldun Üniversitesi

Banka Adı

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

Şube Adı  Hesap No

İkitelli Şubesi (Şube Kodu 29) / 94341690-7

IBAN

TR46 0020 5000 0943 4169 0000 07

Açıklama

Açıklama alanına mutlaka ad, soyad ve “Egitimin Adı” ibaresi yazılmalıdır.

Eğitim Koordinatörlüğü

İHSEM - İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi

Açık Adres: Bakırköy Taş Mektep (İtalyan Köşkü) Kampüsü

Yeni Mahalle Mektep Arkası Sokak İlköğretim No: 40/888 Bakırköy / İstanbul

Telefon: (212) 692 02 34

sem@ihu.edu.tr

Fotoğraflar