Düşünce Akademisi 1: Felsefi Düşünme Sanatı

Başvuru İçin Tıklayınız

DÜŞÜNCE AKADEMİSİ 1: FELSEFFİ DÜŞÜNME SANATI

Eğitimin Amacı

Okulda, işte ya da hayatta uzun vadede başarılı olmak için sahip olmamız gereken en önemli meziyet doğru düşünmektir. Ancak ne yazık ki çağdaş eğitimde çoğu müfredat mantık, argümantasyon ve kritik düşünce gibi doğru düşünme yöntemlerini anlatan dersler içermemektedir. Bu da çoğu zaman karar alırken rasyonel gerekçelendirme kullanmak yerine bizi yanlış kararlara iten ilkel sezgilerle karar almaya itmektedir. Bu eğitimimizde amacımız, herkesin anlayabileceği teknik olmayan bir dille doğru düşünmeyi, düşüncelerinizi argüman şeklinde sunmayı, ikna etme sanatını ve karşıt görüşün argümanlarını inceleyip eleştirme yöntemlerini öğretmektir. Eğitim sonunda katılımcı, argümantasyonun temel kavramlarını öğrenecek, bunların kişisel gelişim, bilgelik arayışı ve bilinçli bir şahıs olmadaki önemini kavrayıp kullanabilecektir. Kısaca bir felsefeci gibi düşünmeyi öğrenecektir.

Hedef Kitle

Düşünme yetilerini geliştirmek isteyen herkes, felsefeye ilgi duyan herkes, tartışma ve hitabet yeteneğini geliştirmek isteyen herkes katılabilir.

• Argümantasyonda temel kavramlar
  • Tümdengelimsel argümanların geçerliliği ve geçersizliğini göstermek
  • Tümdengelimsel argümanların tespit ve oluşturulması
  • Mantık safsataları
  • Tümevarıma giriş, Analoji, En iyi açıklama olarak çıkarım, tümevarım sorunu
  • Nedenleri tespit etmek, korelasyonlardan ayırmak
  • Olasılığa giriş, Bayesçi olasılık yaklaşımı
  • İstatistikler nasıl doğru okunur?
  • İstatistik analizlerde yapılan mantık hataları
  • Retorik
  • Diyalektik

Eğitim Yöntemi:

Eğitim uzaktan eğitim yöntemi canlı gerçekleştirilecek olup, katılımcıların soruları eğitim platformu üzerinden cevaplanacaktır. Kesin kayıt yaptıran katılımcılara eğitime katılım linki iletilecektir.

Sertifika:

İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Katılım Belgesi verilecektir.

Kontenjan:

Toplam kontenjan 30 kişi olup, ilk ödeme yapan 30 katılımcı eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilir. Yeterli katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde eğitimi erteleme yahut iptal hakkı saklıdır.

Eğitim Ücreti: … TL

Eğitim Süresi18 Saat

Eğitmen:

Doç. Dr. Enis DOKO

Enis Doko, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik ve Felsefe bölümlerinden 2010 yılında derece ile mezun oldu. Koç Üniversitesi’nde hazırladığı “Adiyabatik Dönen Spin-Momentum Bağlı Fermi Gazlar” başlıklı tezi ile 2016 yılında kuramsal fizik alanında doktor ünvanını almaya hak kazandı. Doko’nun felsefe ve popüler bilim alanında kaleme aldığı 7 kitabı, kuramsal fizik ve felsefe alanında yayınlanmış çok sayıda akademik makalesi mevcuttur. Her yıl çeşitli farklı kurumlarda bilim ve felsefe ile ilgili 50’den fazla konuşma yapmakta, bu disiplinlerin en temel metot ve sonuçlarını uzman olmayanlara aktarmaya çalışmaktadır.  Akademik ilgi ve araştırma alanları arasında Bilim Felsefesi, Din Felsefesi, Fizik Felsefesi, Analitik Metafizik, Mantık, Zihin felsefesi, Ultra Soğuk Atom Fiziği, Çok Parçacıklı Kuantum Fiziği gibi konular bulunmaktadır. Enis Doko 2017-2019 yılları arasında Sabah gazetesi pazar eki için haftalık Bilim ve Yaşam sayfasını hazırlamıştır. Doko halen İbn Haldun Üniversitesi Felsefe bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İHSEM - İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi

Açık Adres: Bakırköy Taş Mektep (İtalyan Köşkü) Kampüsü