Çocuk Kitapları Yayıncılığı Ve Editörlüğü

Uzaktan Eğitim Sistemi

İçinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle açıklanan YÖK kararı doğrultusunda, eğitimlerimize uzaktan eğitim sisteminde devam etmekteyiz. ZoomMeeting platformunda oluşturduğumuz online sınıflarımıza evinizden katılarak “Çocuk Kitapları Yayıncılığı Ve Editörlüğü” eğitimimize dahil olabilirsiniz. Sanal sınıflarda da interaktif ve uygulamalı olarak verimli şekilde devam etmektedir.

Programın Amacı

Son on yılda Türkiye’nin yayın sektöründe gösterdiği büyümeye paralel olarak çocuk kitabı yayıncılığı da hem çeşit hem de nitelik olarak büyük bir gelişme gösterdi. Öyle ki diğer tüm yayıncılık faaliyetleri içinde (akademik, kültürel, vb) sayısal büyüme en çok çocuk ve ilk gençlik kitapları alanında gerçekleşti. Daha da önemlisi Türkçe yazılan birçok kitap yabancı dillere çevrilmeye başlandı. Böyle olunca daha önce bu alanda eser yayınlamamış pek çok yayıncı çocuk kitabı yayıncılığını da faaliyet alanlarına dahil ettiler. Gerek yayıncılığın gerekse editörlüğün örgün eğitimde bir meslek olarak eğitimi henüz yapılmadığı için sektör ihtiyacı olan nitelikli elemanları kendi bünyesinde yetiştirmeye çalışmaktadır. Bu eğitime katılanlar Türk çocuk kitabı yayıncılığının dinamikleri, bu alandaki satış ve pazarlama modelleri, içerik yönetimini ve üretim mekanizmaları, çeviri süreçleri, telif hakları gibi konularda bilgi sahibi olacaklardır.

Katılımcılar

Yayın evlerinde bu alanda çalışmak isteyenler, editör adayları, yazar adayları, çocuk konusu ile yakından ilgilenen eğitimciler.

Süresi / Ücreti

Eğitim toplam:18 ders saatidir.
Eğitim Ücreti:  750 TL

Kesin Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler

Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi

Eğitim İçeriği

Yayıncılık nedir?
Editör kime denir?
Çocuk kitabı yayıncılığının ayrışan yönleri nedir?
Türk yayın piyasası ve çocuk kitabı piyasası
Dünya çocuk kitapları pazarı
İçerik nedir?
Editör yazar ilişkileri
Yazar yayınevi ilişkileri
Farklı çocuk kitabı yayıncılığı
Çocuk edebiyatı-çocuk kitabı
Telif hakları yönetimi
Yazar, illüstratör ilişkisi

Son Başvuru ve Kayıt

İHSEM web sitesi ihsem.ihu.edu.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İHSEM İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi
Açık Adres: Bakırköy Taş Mektep (İtalyan Köşkü) kampüsü
Yeni Mahalle Mektep Arkası Sokak İlköğretim No:40/888 Bakırköy/İstanbul
e-mail: sem@ihu.edu.tr
İletişim telefonu: +90 0212 692 0234

Eğitim Tarihi

Yeni eğitim programımız ilerlen genlerde belli olacaktır.

Tarih Gün  Süre

:

Eğitmenler

Dr. Melike Günyüz

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi Eski Türk Edebiyatı ana bilim dalında yapan Melike Günyüz, Erdem Yayın Grubunun Genel Yayın Yönetmenidir. İbn Haldun Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası ölçekte yayıncılık ve çocuğa yönelik birçok projenin koordinasyonunu yürütmektedir. Masal kitapları 15 dile çevrilmiştir.

Türkiye’nin en önemli iş adamları derneklerinden biri olan MÜSİAD’ın ilk kadın yönetim kurulu üyesi olarak Türk siyasi hayatına yön veren birçok ekonomik, kültürel ve iş dünyasına ait raporların yayın sürecini yönetmiştir. IWF Türkiye (International Women Forum) kurucu üyeleri arasındadır. Ayrıca IRSCL (International Research Society for Children’s Literature), ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) üyesidir. Bir dönem Basın Yayın Birliği Derneği yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmüştür. Halen Uluslararası YATEDAM (Yurtdışı Telif Danışmanlık Merkezi) projesinin koordinasyonunu yürütmektedir. Kültür Bakanlığı TEDA (Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi) Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayın Danışma Kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.