İnsansız Hava Araçları (İHA) Eğitimi

Sertifika

Ic Iha 1 Ehlıyetı Uluslararası Gecerlılıge Sahıp Bır Ehlıyettır. Iha Regulasyonuna Sahıp Avrupa Bırlıgı Ulkelerı, Abd De Bır Cok Eyalet Ve Daha Bır Cok Ulkede Gecerlıdır.

İade Açıklaması

Kontenjanımız sınırlı olduğundan, ödemesini gerçekleştirerek kesin kayıt yapan kursiyerlerimizin acil durumlar dışında iade talepleri karşılanamayacaktır.

Programın Amacı

Kurumumuz IHU-SEM bünyesinde akademik ve sivil katılımlara açık bir şekilde verilen TİC İHA1 İnsansız Hava Araçları eğitim programlarımızla, Bilişim dünyasının çağdaş katılımcıları olan gençlerimizin günümüzde ehemmiyeti esaslı bir şekilde öne çıkan İnsansız Hava Araçları teknolojileri ve operatif kullanımları bağlamında öncül bir donanım kazanmaları amaçlanmaktadır.

İHA SINIF 1 DERSLERİ

İHA Tanıtım
Hava Hukuku ve Sorumluluklar
Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri
Meteoroloji
ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi
Seyrüsefer ve Operasyon
Kumanda Edilebilir Sistemler
İtki Sistemleri
Aviyonik Sistemler
Bakım ve Onarım

TİC İHA1 (Ticari İnsansız Hava Araçları Sınıfı1

TİC İHA1 Sınıfı kurs programı, 0-25 kg. lift off kütleli sivil alan ticari ve/veya Ar-Ge amaçlı İHA’ların ticari kullanımını kapsamaktadır. İHA1 kurs programıyla katılımcı kursiyerlere Hava Hukuku, ATC Usulleri ve Havacılık Freyzyolojisi, Navigasyon, Meteoroloji, Aviyonik ve İtki Sistemleri, Bakım Onarım gibi temel kuramsal derslerin ve sahada uygulamalı pilotaj eğitimlerinin verilmesi amaçlanmaktadır. İlgili eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz Kurumumuz ve SHGM onaylı TİC IHA1 Sınıfı sertifika ve pilot ehliyeti almaya hak kazanacaklardır. İHA1 Sınıfı Pilot sertifikasyonu yetki bakımından İHA0 sınıfını da kapsamaktadır.

T.C. SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) Talimatlarına uygun bir şekilde;
TİC İHA1 Sınıfı Kurs Programı toplam Teorik Ders Saati: 36 Saattir.

Katılımcılar
  1. TİC İHA1 sertifikasyon ve ehliyetlendirme programlarına kanunen reşit olan 18 ve üzeri her yaştan kişiler katılabilir. Katılımcılarda ön şart aranmayan kursumuzda, hobi amaçlı veya ticari olarak İHA uçuşu gerçekleştirmek isteyen; genç, yaşlı herkes katılabilir.
  2. ** TİC İHA1 sertifikasyon ve ehliyetlendirme programlarına katılım sağlanamayan koşul ve haller:
  3. Kabhatler Kanunu çerçevesinde Adi suçlar kapsamında adli veya idari yahut para cezası alanlar,
  4. CMUK çerçevesinde -devlete karşı işlenen suçlar ve terörle faaliyetleriyle ilişik suçlar dahil- herhangi bir suç kapsamında hüküm giyenler, hükmün açıklanması geri bırakılanlar ve ceza infazı doğal yolla veya afla sona erenler,
  5. Daha önceden izinsiz ve yetkisiz bir şekilde her ne sebep altında olursa olsun İHA kullanan ve hakkında işlem yapılanlar,
  6. İleri derecede görme bozukluğu olanlar,
  7. Kriminal saldırganlığa yatkın ve/veya paranoid kronik semptom geçmişi olan ve durumu raporlanan kişiler,
  8. Son 5 yıl içinde alkollü araç kullanmak nedeniyle hakkında asgari 1 kez işlem yapılanlar,
  9. TİC İHA1 kurs programlarına başvuramazlar.
Süresi / Ücreti

Eğitim Ücreti: İlerleyen günlerde belli olacktır.

Eğitim Süresi: 36 Saat

Kesin Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler

3 Adet Biyometrik Fotoğraf
1 Adet Sabıka Sicil Kaydı (son 1 ay içerisinde alınmış olması kaydıyla e-devlet veya adliyelerden)
1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Son Başvuru ve Kayıt

İHSEM web sitesi ihsem.ihu.edu.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İHSEM İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi
Açık Adres: Bakırköy Taş Mektep (İtalyan Köşkü) kampüsü
Yeni Mahalle Mektep Arkası Sokak İlköğretim No:40/888 Bakırköy/İstanbul
e-mail: sem@ihu.edu.tr
İletişim telefonu: +90 0212 692 0234

Eğitim Tarihi

İlgili eğitim yeterli katılımcı sayısına ulaşamadığı takdirde iptal olabilir veya başka bir tarihe ertelenebilir.

Yeni eğitim programımız ilerleyen günlerde belli olacaktır.

Eğitimen

1978 yılında Kilis’te doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat (2003) ve Laborant Veteriner Sağlık (2005) mezunudur. 1995-2015 yıllarında Sinema-TV sektöründe çalıştı. Yüksek Lisansını Kocaeli üniversitesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı (2007), Doktorasını İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalında yaptı (2015). İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin kuruluşunda görev aldı (2016-2019). İletişim Fakülteleri arasında eğitim programına fakülte/üniversite ortak seçmeli dersi olarak ilk kez İnsansız Hava Araçları dersini İMU‘da koyarak İnsansız Hava Araçları eğitiminin akademideki önemine işaret etmiştir.