ARYÖN 2019 Eviews – Gauss Uygulamalı Doğrusal Zaman Serileri Analizi Eğitimi Sona Erdi.

Bu yıl ilk kez organize edilen, İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Araştırma Yöntemleri Okulu (ARYÖN 2019) eğitimlerimiz Bakırköy Taş Mektep kampüsümüzde başladı.

Eğitimlerin ilk modülü olan, Eviews – Gauss Uygulamalı Doğrusal Zaman Serileri Analizi Doç. Dr. Murat Ertuğrul hocamız tarafından verildi.

Toplam 12 katılımcının yer aldığı eğitim, Borsa İstanbul ile birlikte hazırlanan BİSTLAB’da gerçekleştirildi. Hafta içi 5 gün ve 30 saatten oluşan eğitim katılımcıların araştırmalarında kullanmak üzere Doğrusal Zaman Serileri Analizi yetkinliklerini artırmayı hedeflemektedir. Eğitime bir çok üniversiteden akademisyen ve araştırmacının katılımı sağlanmıştır.

Birçok üniversiteden akademisyen ve araştırmacının katıldığı alanında tanınmış akademisyenler tarafından verilen eğitimler, 20 Temmuza kadar devam edecek.

Program hakkında detaylı bilgiye ve başvuru sayfasına şu linkten ulaşabilirsiniz: https://aryon.ihu.edu.tr/