Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

2. Dönem Tatlı ve Unlu Mamuller Atölyesi

2. Dönem Tatlı ve Unlu Mamuller Atölyesi
2. Dönem Tatlı ve Unlu Mamuller Atölyesi

Başvuru İçin Tıklayınız 

2 DÖNEM TATLI VE UNLU MAMULLER ATÖLYESİ 

EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ

Tarih

Gün

Saat

Pazar

 10:00 - 16:00

Pazar  10:00 - 16:00

Toplam 18 saat eğitim.

Eğitim Ücreti:   9.000  TL

KESİN KAYIT

Kesin kayıt işlemi ödeme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmiş olacaktır. Ödeme yapılmaması durumunda katılımcılar eğitime kayıtlı sayılmamaktadır

KONTENJAN HAKKINDA

Kontenjan 10 kişi olup, ilk ödeme yapan 10 kursiyer eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilecektir.

EĞİTİM HAKKINDA

Katılımcıların tatlı ve unlu mamuller hazırlama becerilerini geliştirmek, farklı tarifleri öğrenerek profesyonel mutfak becerileri kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılar; ekmek çeşitleri, spesiyal tatlılar ve tart-kış yapımı konusunda teorik ve uygulamalı bilgi sahibi olacaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Bu eğitim, tatlı ve unlu mamuller dünyasına ilgi duyanlar için tasarlanmıştır. Katılımcılar hem geleneksel hem de modern tarifleri öğrenerek profesyonel seviyede bilgi ve beceri kazanacaktır. Eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla zenginleştirilmiştir.

1.    Ekmek Çeşitleri         

·         Ramazan Pidesi: Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pidenin yapımı ve püf noktaları.

·         Foccacia Ekmeği: Baharatlı, fesleğenli leziz İtalyan ekmeği.

·         Ciabatta Ekmeği: İtalyan mutfağının klasiklerinden, kabuklu ve gözenekli yapısıyla ciabatta hazırlama teknikleri.

2.    Tatlılar

·         Panna Cotta: İtalyan mutfağının hafif ve kremamsı tatlısının hazırlanışı ve sunum önerileri.

·        Trileçe Tatlısı: Balkan tatlısının doğru şerbetleme ve krema hazırlama yöntemleri.

Öğrenecekleriniz:

  • Hamur yoğurma, mayalama ve pişirme teknikleri.
  • Tatlılarda doğru kıvam ve lezzet dengesi oluşturma.
  • Sunum ve dekorasyon becerileri geliştirme.
  • Ekmek ve tatlı yapımında kullanılan malzemeler hakkında detaylı bilgi.
  • Pratik tariflerle günlük hayatta uygulayabileceğiniz beceriler.

Atölye Avantajları:

  • Uygulamalı derslerle tüm tarifleri deneyimleme fırsatı.
  • Profesyonel ekipman kullanımı.
  • Eğitim sonunda hazırladığınız ürünleri tadım ve değerlendirme imkanı.

Bu içerik, katılımcıların hem profesyonel hem de günlük mutfak becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

HEDEF KİTLE

  • Pastacılık ve unlu mamullere ilgi duyan amatörler,
  • Gastronomi bölümü öğrencileri,
  • Kendi işletmesini açmak isteyen girişimciler,
  • Profesyonel mutfak becerilerini geliştirmek isteyenler.

UYGULAMA YÖNTEMİ

Eğitim yüz yüze olarak Başakşehir Kampüsümüzde mutfak alanında gerçekleştirilecektir.

SERTİFİKA

Eğitimde %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir.

Eğitmen: USTA SEFA SABIRLI 

Usta Sefa Usta, pastacılık ve unlu mamuller alanında 30 yılı aşkın deneyime sahip, sabırlı ve titiz bir eğitmendir. Geleneksel tarifleri modern dokunuşlarla harmanlama konusunda uzmanlaşmış olan Sefa Usta, detaylara gösterdiği özen ve öğretme sabrı ile tanınır. Birçok otel ve restoranın mutfak danışmanlığını yapmış, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmıştır.

Eğitimlerinde katılımcıların sorularına ve ihtiyaçlarına özel ilgi göstererek, her bireyin kendi hızında öğrenmesine destek olur. Şef Sefa Usta, sadece tarif öğretmekle kalmayıp, mutfakta güvenle çalışmayı ve yaratıcı olmayı teşvik eden bir yaklaşım sunmaktadır.

Instagram: sefasabirlihocam

 

Mutfak Eğitimlerimizde kullanılan malzemeler için Karaca Şirketler Grubuna teşekkür ederiz. 

         Karaca