Loading, please wait.

Spesiyal Tatlı ve Unlu Mamüller Eğitimi

Spesiyal Tatlı ve Unlu Mamüller Eğitimi
Spesiyal Tatlı ve Unlu Mamüller Eğitimi

Başvuru İçin Tıklayınız 

SPESİYAL TATLI VE UNLU MAMÜLLER EĞİTİMİ

(21 - 23 OCAK 2025)

KESİN KAYIT

Kesin kayıt işlemi ödeme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmiş olacaktır. Ödeme yapılmaması durumunda katılımcılar eğitime kayıtlı sayılmamaktadır

KONTENJAN HAKKINDA

Kontenjan 10 kişi olup, ilk ödeme yapan 10 kursiyer eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilecektir.

EĞİTİM HAKKINDA

Katılımcıların spesiyal tatlı ve unlu mamuller hazırlama becerilerini geliştirmek, farklı tarifleri öğrenerek profesyonel mutfak becerileri kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Eğitim sonunda katılımcılar; ekmek çeşitleri, spesiyal tatlılar ve tart-kış yapımı konusunda teorik ve uygulamalı bilgi sahibi olacaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Bu eğitim, tatlı ve unlu mamuller dünyasına ilgi duyanlar için tasarlanmıştır. Katılımcılar hem geleneksel hem de modern tarifleri öğrenerek profesyonel seviyede bilgi ve beceri kazanacaktır. Eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla zenginleştirilmiştir.

1.    Ekmek Çeşitleri

·         Anadolu Ekmeği: Geleneksel tariflerle hazırlanan, doğal ve besleyici ekmek yapımı.

·         Ramazan Pidesi: Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pidenin yapımı ve püf noktaları.

·         Baharatlı Brioche: Yumuşak dokusu ve zengin aromasıyla dikkat çeken Fransız ekmeği.

·         Ciabatta Ekmeği: İtalyan mutfağının klasiklerinden, kabuklu ve gözenekli yapısıyla ciabatta hazırlama teknikleri.

 

2.    Spesiyal Tatlılar

·         Panna Cotta: İtalyan mutfağının hafif ve kremamsı tatlısının hazırlanışı ve sunum önerileri.

·         Creme Brulee: Karamelize şeker tabakasıyla ünlü Fransız tatlısının yapımında ideal kıvam ve teknikler.

·         Trileçe Tatlısı: Balkan tatlısının doğru şerbetleme ve krema hazırlama yöntemleri.

 

3.    Tart ve Kişler: 

·         Kiş Tart: Tuzlu kiş yapımında hamur hazırlanışı, dolgular ve pişirme teknikleri.

·         Cevizli Tart: Tatlı ve çıtır dokusuyla dikkat çeken cevizli tartın tarifi ve dekorasyon önerileri.

Öğrenecekleriniz:

  •          Hamur yoğurma, mayalama ve pişirme teknikleri.
  •          Tatlılarda doğru kıvam ve lezzet dengesi oluşturma.
  •          Sunum ve dekorasyon becerileri geliştirme.
  •          Ekmek ve tatlı yapımında kullanılan malzemeler hakkında detaylı bilgi.
  •          Pratik tariflerle günlük hayatta uygulayabileceğiniz beceriler.

Atölye Avantajları:

  •          Uygulamalı derslerle tüm tarifleri deneyimleme fırsatı.
  •          Profesyonel ekipman kullanımı.
  •          Eğitim sonunda hazırladığınız ürünleri tadım ve değerlendirme imkanı.

Bu içerik, katılımcıların hem profesyonel hem de günlük mutfak becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

HEDEF KİTLE

  • Pastacılık ve unlu mamullere ilgi duyan amatörler,
  • Gastronomi bölümü öğrencileri,
  • Kendi işletmesini açmak isteyen girişimciler,
  • Profesyonel mutfak becerilerini geliştirmek isteyenler.

UYGULAMA YÖNTEMİ

Eğitim yüz yüze olarak Başakşehir Kampüsümüzde mutfak alanında gerçekleştirilecektir.

SERTİFİKA

Eğitimde %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir.

EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ

21 Ocak 2025 Salı 10:00 - 16:00

22 Ocak 2025 Çarşamba 10:00 - 16:00

23 Ocak 2025 Perşembe 10:00 - 16:00

Toplam 18 saat eğitim.

 Eğitim Ücreti:     TL

Eğitmen: ŞEF SEFA USTA