Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Kahve ve Barista Eğitimi

Kahve ve Barista Eğitimi

Başvuru İçin Tıklayınız 

KAHVE VE BARİSTA EĞİTİMİ

EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ 

TARİH GÜN SAAT
02 Aralık 2025 Salı 13:00 - 17:00
03 Aralık 2025 Çarşamba 13:00 - 17:00

Toplam 8 saat eğitim.

Eğitim Ücreti: 2.500  TL

KESİN KAYIT

Kesin kayıt işlemi ödeme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmiş olacaktır. Ödeme yapılmaması durumunda katılımcılar eğitime kayıtlı sayılmamaktadır.

KONTENJAN HAKKINDA

Kontenjan 20 kişi olup, ilk ödeme yapan 20 kursiyer eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilecektir.

EĞİTİMİN AMACI

Kahveye ilgi duyan, profesyonel barista olmak isteyen veya kendi kahve işletmesini kurmayı hedefleyen bireylerin, kahve kültürünü teorik ve pratik açıdan öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Katılımcılar; kahve çekirdeği türleri, demleme yöntemleri, espresso makinesi kullanımı ve yeni nesil kahve içecekleri konularında bilgi ve deneyim kazanacaklardır.

EĞİTİMİN KAZANIMLARI

·         Kahve tarihini, kahve nesillerini ve üretim bölgelerini tanıma

·         Farklı kahve çekirdeklerinin karakteristik özelliklerini ayırt edebilme

·         Üçüncü nesil demleme ekipmanlarını tanıma ve uygulama becerisi kazanma

·         Espresso makinesi ve öğütücü ayarlarını doğru şekilde yapabilme

·         Espresso bazlı içecekleri profesyonel standartlarda hazırlayabilme

·         Süt köpürtme, latte art ve içecek sunum tekniklerini uygulama

·         Yeni nesil kahveleri (Cold Brew, Espresso vb.) hazırlama

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. GÜN

  • Kahve kültürü, çekirdek seçimi, kavurumu, nesilleri ve demleme yöntemleri
  • Dünyada Kahve Kültürü, Yetiştiriciliği ve Yayılımı, Kahve Çekirdek Seçimi, Kavrumu, Öğütümü
  • Kahve makineleri ve ekipmanları seçimi.
  • Kahve Demleme Atölyesi: French Press, V60, Chemex ile kahve demleme

2. GÜN

  •      Espresso Bazlı Kahveler ve Yeni Nesil İçecekler
  •  Espresso kahve makinesi tanıma, kalibrasyon ve Espresso, Risteretto, Amricano yapımı
  • Süt Köpürtme ve kreması ile Espesso Macchiato, Latte, Cappicuino, Flat White ve Cortado Yapımı
  • Şuruplu kahveler ve soğuk kahveler yapımı

HEDEF KİTLE

  • Kahveye ilgi duyan herkes
  • Kafe çalışanları ve barista adayları
  • Gastronomi öğrencileri
  • Kendi kahve işletmesini kurmak isteyen girişimciler / yatırımcılar

UYGULAMA YÖNTEMİ

Eğitim yüz yüze olarak Başakşehir Kampüsümüzde mutfak alanında gerçekleştirilecektir.

SERTİFİKA

Eğitimde %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir.

Eğitmen: ÖMER SELMAN ERSOY

Üçüncü nesil kahve kavurma ve demleme tekniklerinde uzmanlaşmış, yerli ve uluslararası barista yarışmalarında görev almış profesyonel bir baristadır. Eğitimlerinde uygulamalı öğrenmeyi esas alır, her katılımcının aktif şekilde demleme ve espresso hazırlama süreçlerine katılımını sağlar.