İŞ SÖZLEŞMESİ VE TÜRLERİ EĞİTİMİ (UYGULAMALI)
Online İnteraktif Eğitim
Eğitim Takvimi
Eğitimin Amacı:
Bu eğitimde iş sözleşmeleri ve türleri ile iş sözleşmelerinin içerebileceği ya da içermesi gereken hususlar hakkında temel hukuki bilginin edinilmesi amaçlanmıştır. İş sözleşmesinin mevzuata ve işveren ile işçinin karşılıklı ihtiyaçlarına uygun olarak kurulabilmesi, tarafların hak ve borçlarının sözleşme kurulduğu anda öngörülebilir hale gelmesine ve olası hukuki sorunların önlenmesine katkı sağlayacaktır. Önleyici hukuk bilgisinin edinilmesi, olası uyuşmazlıkları engeller ve işletme maliyetini azaltır. Online olarak gerçekleştirilecek bu eğitim, bir yandan katılımcıların bilgi edineceği diğer yandan örneklerle etkileşimli olarak tecrübe paylaşımında bulunacakları şekilde tasarlanmıştır. Katılımcılarla, örnek yargı kararları ve sözleşmeler paylaşılacaktır.
Hedef Kitle:
İnsan kaynakları uzman ve yöneticileri, işverenler, işletme veya şirket yöneticileri, kurumsal eğitim almak isteyen şirketler, kendi işini kurmak isteyenler, danışmanlık hizmeti verenler, istihdam süreçlerinde yer alan profesyoneller, iş hukuku alanında tecrübe kazanmak isteyen hukukçu ya da işletmeciler, kişisel ya da mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyenler.
Eğitim Müfredatı:
4857 sayılı İş Kanunu’nda iş sözleşmelerinin yazılı şekilde kurulmasına ilişkin bir genel zorunluluk öngörülmemiş, ancak yazılı iş sözleşmesi yapılmayan hallerde işverene belge düzenleme yükümlülüğü getirilmiştir. Ancak bazı iş sözleşmesi türlerinin yazılı şekilde düzenlenmesi yasal bir zorunluluktur. Örneğin, son zamanlarda giderek yaygınlaşan uzaktan çalışmaya yönelik sözleşmelerin yazılı yapılması gerekir. İşyeri düzeninin sağlanması bakımından da iş sözleşmeleri önem arz eder. Zira hukuki dayanağı olmaksızın disiplin yaptırımı uygulanması mümkün değildir. Yasal bir zorunluluk olmasa da yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işverenin olası bir hukuki sorunda ispat güçlüğü yaşaması muhtemeldir. Usulüne uygun ve geçerli bir iş sözleşmesi, çalışma barışını sağlamakta etkin bir araç ve işveren bakımından önemli bir ispat vasıtasıdır. İş Kanunumuzda iş ilişkisinin belirsiz süreli ve tam zamanlı kurulan klasik biçiminin yanı sıra işverene ve işçiye esneklik sağlayan farklı biçimlerine de yer verilmiş olmasına karşılık, alana ilişkin bilgi eksikliği nedeniyle uygulamada çoğu zaman tek tip ve ihtiyaca cevap vermeyen sözleşmelere rastlanmaktadır. Yahut geçerliliği olmayan hükümler içeren sözleşmeler akdedilmektedir.
Belirli Süreli ve Belirsiz Süreli İş Sözleşmeleri
Azami ve Asgari Süreli İş Sözleşmeleri
Deneme Süreli İş Sözleşmeleri
Takım Sözleşmesi
Mevsimlik İş Sözleşmeleri
Kısmi Süreli İş Sözleşmeleri
Çağrı Üzerine Çalışma
Evde Çalışma
Uzaktan (Tele) Çalışma
Pazarlamacılık Sözleşmesi
Eğitim Yöntemi:
Eğitim uzaktan eğitim yöntemi canlı gerçekleştirilecek olup, katılımcıların soruları eğitim platformu üzerinden cevaplanacaktır. Kesin kayıt yaptıran katılımcılara eğitime katılım linki iletilecektir. Eğitimde kayıt alınmayacak mazeret halinde mümkün olduğu takdirde bir sonraki eğitime katılım imkânı sağlanacaktır.
Sertifika:
Eğitimin en az 5 saatine katılım sağlayan katılımcılara sertifika verilir.
Kontenjan:
Toplam kontenjan 30 kişi olup, ilk ödeme yapan 30 katılımcı eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki programa kayıt gerçekleştirilir. Yeterli katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde eğitimi erteleme yahut iptal hakkı saklıdır.
Eğitim Süresi: 6 saat
Eğitim Ücreti:
*İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden daha önce eğitim almış olanlar için 950 TL’dir.
Eğitmen:
Av. Arb. Doç. Dr. Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu
Doç. Dr. Yeliz BOZKURT GÜMRÜKÇÜOĞLU, 1982 yılında İstanbul’da doğmuş olup, 2005 yılında lisans eğitimini tamamlamış, 2007 yılında “Ücretin Gününde Ödenmemesi Sebebiyle İş Görmekten Kaçınma Hakkı” konulu yüksek lisans tezini başarı ile savunmuştur. 2012 yılında Prof. Dr. Turhan Esener danışmanlığında “Türk İş Hukuku’nda Belirli Süreli İş Sözleşmesi” isimli doktora çalışmasını tamamlamış ve kitap olarak yayımlamıştır. 2014 yılında ise Prof. Dr. Turhan Esener ile birlikte yazarı olduğu “Sendika Hukuku” kitabı yayımlanmıştır. 2019 yılında “Toplu İş Sözleşmesinin Uygulanma Alanı” konulu çalışması ile doçent unvanı almaya hak kazanmıştır. 2023 yılında Prof. Dr. Can Tuncay ve Doç. Dr. F. Burcu Savaş Kutsal ile ortak yazarı olduğu “Toplu İş Hukuku” kitabı yayımlanmıştır. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk Sicili’ne kayıtlı arabulucu olan BOZKURT GÜMRÜKÇÜOĞLU, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından 2023 yılında yayımlanan İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk kitabının editörü ve ortak yazarıdır. İş hukuku alanında yayımlanmış makale, karar incelemesi, tebliğ ve çevirileri bulunmaktadır. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık ve danışmanlık yapmaktadır.
Ödeme Bilgileri
Ödeme Yöntemi
EFT / Havale veya Online Kredi kartı ile ödeme
Hesap ( Alıcı ) Adı
İbn Haldun Üniversitesi
Banka Adı
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Şube Adı Hesap No
İkitelli Şubesi (Şube Kodu 29) / 94341690-7
IBAN
TR46 0020 5000 0943 4169 0000 07
Açıklama
Açıklama alanına mutlaka ad, soyad ve “Egitimin Adı” ibaresi yazılmalıdır.
Eğitim Koordinatörlüğü
İHSEM - İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi
Açık Adres: Bakırköy Taş Mektep (İtalyan Köşkü) Kampüsü
Yeni Mahalle Mektep Arkası Sokak İlköğretim No: 40/888 Bakırköy / İstanbul
Telefon: (212) 692 02 34