PSİKOLOJİK DANIŞMADA
TERAPÖTİK KARTLARIN KULLANIMI
EĞİTİMİN AMACI
Ruh sağlığı profesyonelleri katılımcılarının danışma süreçlerinde, farklı yaş gruplarında kullanabilecekleri Terapötik Kartların uygulama becerilerine sahip olmaları ve bu materyalleri etkin biçimde kullanabilmeleri, danışma becerilerinde güçlü araç olarak kullanmaları amaçlanmaktadır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Terapötik Kartlar; psikolojik danışmanlıkta hem bireysel danışmada hem de aile danışmasında sık kullanılan güçlü araçlardan biridir.
77 adet portre ve 44 adet soyut insan figüründen oluşan iki ayrı kart grubundan oluşmaktadır. Bu iki grup ayrı şekillerde kullanılmaktadır.
Çocuk, ergen ve yetişkinlerle danışmada kullanılabilen kartlar, çağrışımlar aracılığıyla iç dünyamızı ve anılarımızı harekete geçirmektedir. Bu çağrışımlar danışmada hem danışanı hem de onun öyküsünü almakta ve direnci kırmada oldukça kolaylaştırıcı olmaktadır. Diğer yandan danışanın danışma amaçlarını netleştirmede ve sürecini görmesinde, kendi baş etme kaynaklarına ulaşmasında da etkin şekilde kullanılabilmektedir. Duyguların danışma odasına getirilmesini, fark edilmesini ve dışavurumunu sağlamaktadır.
Travma çalışmalarında da etkin şekilde kullanılabilmektedir. Bu eğitimde her iki kart grubunun da farklı yaş gruplarında ve farklı amaçlarla kullanılmasına yönelik beceriler teorik ve uygulamalı olarak ele alınmaktadır.
HEDEF KİTLE
- Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji Bölüm Mezunları,
- Psikiyatristler, Klinik Psikologlar, Aile Danışmanları
- Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji bölümlerinin dördüncü sınıf öğrencileri
- Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji ve Aile Danışmanlığı yüksek lisans öğrencileri
UYGULAMA YÖNTEMİ
SERTİFİKA
Eğitimlerde %80 oranında devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılara İbn Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Sertifika verilecektir.
Eğitim Ücreti: 2.500 TL (Materyal -kartlar- hariçtir)
Eğitim Süresi: 24 saat
Eğitmen: Uzm. Psk. Dan. / Öğretim Görevlisi Hilal ALKAN
Hilal ALKAN, ilköğretimi ve ortaöğretimi İstanbul’da okudu. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünü ‘’Yüksek Şeref Öğrencisi’’ olarak tamamladı. 2017-2019 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programını ‘’Lise Öğrencilerinin Sosyal Başarı Hedefleri ve Akran Zorbalığı Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi’’ adlı bilimsel araştırmamı tamamlayarak, uzmanlığı aldı. Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı, Tercih Uzmanlığı ve Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmalarımı yürütmektedir. Aynı zamanda İnsan Davranışı, Topluma Hizmet Uygulamaları ve Kariyer Planlama dersleriyle misafir Öğretim Görevlisi olarak üniversiteli gençlerimizle bir araya geldi. UNICEF, DOKA projelerinde yer aldım ve eğitimler vermiştir. Birçok ilimizde gerek bakanlık gerekse de il düzeyinde eğitimler gerçekleştirmiştir.
Şu an Çocuk ve Ergen Danışmanlığı yapmakla birlikte aynı zamanda Uzman Psikolojik Danışman olarak meslek hayatıma devam etmektedir.