Dr. Çetin Ali Dönmez, THY çalışanlarına kripto parayı anlattı

İbn Haldun Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Dr. Çetin Ali Dönmez, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi ile ortak düzenlenen “Bilgiye Doğru / TAALKS – Turkish Aviation Academy Leading Knowledge Series” programında kripto para piyasasını anlattı. Havacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek’in açılış konuşmasıyla başlayan program büyük ilgi gördü.

İnsan icadı olan paranın işlevlerini ve geçmişten günümüze gelişimini anlatan Dr. Sönmez, altın-gümüş fiyat işlem ve birimlerine de vurgu yaptı. M.Ö. 4’üncü yüzyılda Yunan uygarlığı ile ortaya çıkan bankacılığın günümüze kadar olan gelişimini de anlatan Dr. Sönmez’in ağırlıklı konusu ile kripto para oldu.

Şifreleme yöntemiyle oluşturulan, kişiden kişiye transfer edebilmek için bankacılık sistemine gerek olmayan, para yaratma sürecinde merkez bankalarına ihtiyaç duyulmayan ve servetlerin saklanmasına yarayan alışverişte kullanılabilen dijital para konferansa katılanların büyük ilgisini çekti.

Dr. Çetin Ali DönmezTAALKSTHY Havacılık Akademisi